امروزه شاید نتوان کسی از وبگردهای حرفه ای را یافت که حداقل اسمی از فیسبوک نشنیده باشد؛ سایت معروفی که با داشتن 400 میلیون بازدیدکننده در ماه به عنوان یکی از وبسایتهای مطرح و جذاب اینترنتی، از جایگاه خاص و قابل اعتنایی برخوردار است.
در کنار این موفقیتهای ظاهری و نیز درآمد هنگفتی که این سایت نصیب مدیران خود کرده است، مسائل حقوقی عدیده ای دامن فیسبوک را گرفته است.
در واقع از همان ابتدا که مارک زوکربرگ (Mark Zuckerberg) جوان ایده تاسیس فیسبوک را پیاده نمود، این سایت با جنجال و مشاجره همراه بوده است.
در سال 2004، یک هفته پس از آنکه زوکربرگ این سایت را به راه انداخت، سه تن از دانشجویان دانشگاه هاروارد ، زوکربرگ را متهم کردند که ایده سایت را از آنها دزیده است.
دعوای حقوقی این همکلاسیها با یکدیگر درباره فیسبوک - که ابتدا Facemash و سپس Thefacebook خوانده میشد - هنوز هم ادامه دارد و به پایان نرسیده است.
سایت خبری بیزینس اینسایدر (Business Insider) با انتشار گزارشی مدعی شده است که اطلاعات جدیدی که در این خصوص وجود دارد، نشان میدهد که برخی اتهاماتی که به زوکربرگ زده میشود «درست» است.
به عنوان مثال مدیر فیسبوک در سال 2004 متهم شده بود که با استفاده از اطلاعات کاربران که در سرورهای سایت ذخیره میشده، به ایمیل شخصی اعضای فیسبوک سرک کشیده و ایمیلهای آنها را خوانده است.
همچنین این اطلاعات حاکی از آن است که زوکربرگ با هک کردن رایانه شرکتهای رقیب، برخی اطلاعات کاربری را تغییر داده تا کارآیی سایت رقبا را کاهش دهد!
چندی پیش نیز بی بی سی اعلام کرد که کمیسیون حقوق خصوصی دولت کانادا با انتشار گزارشی از تناقض نگهداری نامحدود اطلاعات خصوصی کاربران توسط فیسبوک با قوانین کانادا خبر داده است.
جنفر استودارت، رئیس این کمیسیون، گفت اطلاعاتی که فیسبوک به کاربرانش در مورد حقوقشان میدهد، اغلب ناقض و گیج کننده است.
یک مورد که این نهاد آن را خلاف قانون دانسته، سیاست فیسبوک در نگاه داشتن اطلاعات شخصی کاربرانی است که به عضویت خود در این وبسایت خاتمه میدهند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر