سه تن از مدیران ارشد گوگل به دادگاهی در میلان فراخوانده شدند تا به دلیل نقض حریم خصوصی یک نوجوان مبتلا به بیماری داون مورد محاکمه قرار گیرند.
به تازگی فیلمی از اذیت و آزار این بیمار کم سن و سال، در نسخه ایتالیایی یوتیوب پخش شد.
مقامات قضایی ایتالیا اعلام کرده اند که در صورت مجرم شناخته شدن، این مدیران حداکثر به سه سال زندان محکوم خواهند شد.
حقوقدانان و افراد صاحبنظر در زمینه حریم خصوصی افراد، از این حکم به شدت انتقاد کرده و بعضاً آن را مضحک خوانده اند.
به گزارش V3.co.uk وکلا و سازمانهای فعال در زمینه حریم خصوصی، در تماس با این سایت گفته اند که آنها از شنیدن این حکم شوکه شده اند.
این کارشناسان معتقدند که هر چند حکم دادگاه میلان ایتالیا به ظاهر در راستای حفظ حریم خصوصی افراد بوده و میتوان به نوعی آن را هشدار نسبت به امنیت لرزان داده های شخصی کاربران در اینترنت خواند ولی رای مزبور، به دور از واقعیتهای کنونی دنیای وب صادر شده و با قوانین مدرن و اصول اولیه آزادی در اینترنت تعارض دارد.
این کارشناسان معتقدند که همین موضوع، ضرورت ایجاد استانداردهای جهانی در زمینه حریم خصوصی افراد را پررنگتر میکند.
صاحبنظران همچنین بر این باورند که حکم دادگاه مدیران ارشد گوگل، علاوه بر تاثیرگذاری بر سیاستهای فراهم آورندگان سرویسهای اینترنتی در خصوص حریم خصوصی کاربران، آزادی موجود در به اشتراک گذاری فایل در اینترنت را کاهش خواهد داد.
گوگل اعلام کرده است که علیه رای دادگاه، تقاضای استیناف خواهد کرد.
گوگل میگوید که ارسال این فایل ویدئویی کار آنها نبوده و اصولاً این موضوع ارتباطی با آنها ندارد.
غول جستجو مدعی است که پس از دریافت دو شکایت در این زمینه، کلیپ مزبور را از سایت حذف کرده ولی دادستانهای ایتالیایی معتقدند که حذف این فایل ویدئویی از سایت، بسیار بیشتر از زمانی که گوگل میگوید، طول کشیده است.
یک کارشناس به نام آلکس براون (Alex Brown) در این خصوص گفت: گوگل و یوتیوب عملاً نمیتوانند تمام چیزهایی را که بر سایت قرار میگیرد، رصد و بازبینی کنند. ضمناً نمیتوان کاری کرد که تمام مردم ایتالیا دیگر قادر نباشند به این سایتها فایلی ارسال نمایند!
بر اساس این گزارش حکم قضات ایتالیایی، با قوانین اتحادیه اروپا مغایرت دارد.
(توضیح عکس: Bill Echikson مدیر ارشد ارتباطات گوگل، پس از خاتمه دادگاه سه تن از همکاران خود، در برابر خبرنگاران سخن گفت.)
منبع: V3.co.uk
تصویر: رویترز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر