۱۳۸۹ خرداد ۲۹, شنبه

حوض‌خانه‌ي بزرگ بوكان در معرض تخريب است

دبير انجمن دوست‌داران يادگارهاي تاريخي ايزيرتو گفت: حوض‌خانه‌ي بزرگ بوكان، يكي از نمادهاي هويتي اين شهرستان در استان آذربايجان غربي، در معرض تخريب است.
 
علي اسماعيل‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين‌باره توضيح داد: حوض‌خانه‌ي بزرگ بوكان در كنار دو بناي قلعه‌ي سردار عزيز‌خان و مسجد‌جامع بوكان، يكي از اركان تشكيل اين شهرستان است و جايگاه والايي در ادبيات شفاهي و فولكلور مردم كردستان دارد، ولي اكنون به واسطه‌ي اقدامات نسنجيده‌ي مديران اين شهرستان در آستانه‌ي تخريب قرار گرفته است.
او با بيان اين‌كه برخي مسؤولان شهري در نظر دارند، قسمتي از حريم اين حوض‌خانه را كه بخش اصلي بافت تاريخي شهرستان بوكان است، به مركزي تجاري تبديل كنند، اظهار كرد: اين تصميم با مخالفت برخي نهادهاي مدني، فعالان فرهنگي و مهندسان معماري و شهرسازي روبه‌رو شده است. مخالفان اين طرح غيركارشناسي در دردنامه‌اي خطاب به مسؤولان شهري، جلوگيري از اين اقدامات را خواسته‌اند، ولي تا كنون نتيجه‌اي حاصل نشده است.
وي يادآوري كرد: پيش از اين، شهرداري بوكان با ايجاد خياباني در بافت تاريخي در كوچه‌ي بين قلعه‌ي سردار عزيزخان و مسجد‌جامع بوكان، سبب تخريب بخش ديگري از بافت تاريخي اين شهرستان شده است.
به گزارش ايسنا، مسؤول كميته‌ي بخش معماري انجمن دوست‌داران يادگارهاي تاريخي ايزيرتو در نامه‌اي خطاب به مسؤولان شهرستان بوكان آورده است: «روزگاري است شهر بوكان چشم به حوض‌خانه‌اي بزرگ دوخته تا روزي ساختمان‌هاي زشت و نامناسب روي آن برچيده شوند و دوباره مانند سال‌هاي نه‌چندان دور، مردمش را در كنار خود ببيند و به‌عنوان مركز و قلب تپيده‌ي شهر باقي بماند. حوض‌خانه‌ي بزرگ، شناسنامه‌ و هويت شهر بوكان محسوب مي‌شود. تاريخ شهر با تاريخ حوض‌خانه گره خورده است و كم‌تر كسي را مي‌توان يافت كه به اين مسأله واقف نباشد.»
امير كدخدامحمدي در بخش ديگري از اين نامه با تأكيد بر اين‌كه حوض‌خانه‌ي بزرگ به‌نوعي هويت شهر محسوب مي‌شد كه اين هويت با سرپوشيده شدن از بين رفت، ادامه داده است: «مطلع شديم كه تصميم دارند، تأسيسات و ساختمان حوض‌خانه را بردارند، خبر مسرت‌بخشي بود، براي شهري كه هرچه دارد از حوض‌خانه دارد؛ ولي متأسفانه در طرحي كه براي اين مجموعه صورت گرفته، ساختمان روي حوض‌خانه برداشته نشده است، بلكه فقط كمي ظاهر آن را مرتب كرده‌اند.»
اين كارشناس ارشد معماري با اشاره به مطالعات خود روي پيشينه‌ي شهر و عناصر كالبدي مركز‌ شهر، نكاتي را درباره‌ي برخورد با چنين فضايي مطرح كرده و گفته است: «مهم‌ترين مسأله در برخورد با اين پروژه اين است كه بايد ساختمان‌هاي الحاقي برچيده شوند. هم‌چنين زنده‌سازي مركز شهر قديم بوكان بايد يكي ديگر از اهداف اين پروژه باشد.»
كدخدامحمدي در پايان تأكيد كرده است: «هم‌چنين راه‌كارهاي عمده‌اي جهت تأمين امنيت بهداشتي آب حوض‌خانه و بدون سرپوشيده كردن حوض‌خانه وجود دارد كه اگر به اهميت موضوع و مقياس پروژه واقف باشيم، مطمئنا چنين بي‌تفاوت از كنار موضوع گذر نمي‌كرديم و كمي تأمل مي‌كرديم.» 
منبع : خبرگزاری ایسنا

هیچ نظری موجود نیست:

با کلیک روی دکمه جستجو به پورتال فروشگاهی وارد شده و از صدها هزار کالای موجود در این فروشگاه دیدن فرمایید