به جاي واليوم، دارچين مصرف كنيد
يك دونات دارچين بخوريد تا با آرامش كامل همهچيز را زيبا ببينيد. دارچين به اصطلاح نوعي واليوم گياهي خوانده ميشود كه داراي اثر آرامكننده و شادكنندهاي است و در مقايسه با داروهاي آرامبخش تاثيرپذيري آن دوچندان است.
دارچين همچنين رمز جواني نيز خوانده ميشود، چرا كه مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگاه ميدارد. دارچين براي زياد شدن و بازيافتن نيروي جنسي به كارميرود، كليه را گرم ميكند و ضعف كمر و پاها را از بين ميبرد و كمخوني را درمان ميكند.
دارچين بهترين دارو براي دردهاي عضلاني است و به تازگي در آمريكاي شمالي و كانادا كرمهايي به بازار آمده كه داراي دارچين است و براي رفع درد به كار ميرود.
اثر مهم ديگر دارچين پايين آوردن تب است و حتي امروزه دارچين را به صورت قرص و كپسول درآوردهاند كه به عنوان تببر، به كار ميرود. شما ميتوانيد به آساني با نوشيدن يك فنجان چاي دارچين تب را به سرعت پايين بياوريد. دارچين رگها را باز ميكند و اثر خوبي در گردش خون دارد.
دارچين خاصيت عجيب ديگري دارد و آن قوي كردن مصونيت بدن در مقابل امراض است و حتي ميتوان گفت كه اثر پنيسيلين و پادزيست (آنتيبيوتيك) را به مقدار زيادي دارا است.
اگر حس كرديد كه ضعيف شدهايد و ممكن است مريض شويد، چاي دارچين را فراموش نكنيد و حتي اگر سرما خوردهايد يا ضعف شديد داريد چاي دارچين بهترين دارو است.
يكي از دانشمندان انگليسي در كتابي كه قرن نهم تاليف كرد ادعا كرده است كه دارچين، معده را تميز و آرام و قوي ميكند. بنابراين اگر ناراحتي معده داريد حتما از دارچين استفاده كنيد، دارچين با همه خواصي ديگر طعم بسيار خوبي دارد. حتي اگر چاي معمولي مينوشيد آن را با يك قطعه پوستدارچين به هم بزنيد كه طعم آن را بهتر كند.
بيدليل نيست كه در گذشته سلمانيها كه در حقيقت دكترهاي طب قديم بودند به مشتريهاي خود چاي دارچين ميدادند.
گذشته دارچين
دارچين گياهي است با نام علمي (Cinnammomn zelanicum) كه از قديمالايام در دنيا به كار ميرفته است. در مصر حتي قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر براي درمان امراض مختلف دارچين مصرف ميكردند.
دارچين اولين بار در سريلانكا يافت شد و بعد از آن، تمام دنيا اين چاشني را شناختند و براي طعم بهتر غذاها استفاده كردند. سريلانكا در حال حاضر بزرگترين توليدكننده دارچين دنيا است.
دارچين درختي است كوچك، به ارتفاع 5 تا 7متر و هميشه سبز كه از تمام قسمتهاي آن بويي معطر و مطبوع استشمام ميشود. گلهاي آن در فاصله ماههاي بهمن تا اوايل فروردين ظاهر ميشود. برگ اين درخت سبز سير و داراي گلهايي به رنگ سفيد است.
گياه دارچين به علت داشتن اسانس و تانن، محرك و قابض است و به عنوان تقويتكننده، اعمال هضم و جريان گردش خون به كار ميرود و از آن براي رفع سوءهاضمه، به ويژه در مواردي كه با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشكن استفاده ميشود.
همچنين به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومي بدن و انعقاد خون مصرف ميشود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به كار ميرود.
با بررسي اثر 2 گياه دارچين و سياهدانه بروي نفخ معده، نتايجي كه به دست آمد، نشان داد: 60درصد افرادي كه سياهدانه، 90درصد افرادي كه مخلوط دارچين و سياهدانه و 10درصدي افرادي كه دارچين استفاده كردند، بهبود يافتند.
اروپاييها از گذشتههاي خيلي دور در شيرينيپزي و آشپزي از دارچين براي طعم دادن به انواع غذاها و شيرينيها و كيكها استفاده ميكردهاند.
دارچين كوبيده نشده خيلي بهتر از دارچين آسياب شده عطر خود را حفظ ميكند. از دارچين براي معطر كردن غذاهاي گوشتي استفاده ميشود.
شربت قند دارچيني براي بيماران قندي
تازهترين تحقيقات نشان ميدهد بيماران مبتلا به ديابت ميتوانند با افزودن كمي دارچين به رژيم غذايي خود به حفظ سلامت بدنشان كمك كنند.
دارچين يك ادويه خاص است و يكي از اجزاي اصلي كاري هندي است. هنگامي كه آن را به غذا اضافه ميكنيم طعم شيريني به غذا ميدهد كه حتي ميتوان آن را با شكر اشتباه گرفت. ولي در عين حال ضررهاي شكر را ندارد.
به علاوه دارچين خواص بسياري از لحاظ سلامت براي بدن دارد.
يكي ديگر از خواص دارچين اين است كه باعث افزايش كارايي هورمون انسولين در بدن ميشود و در نتيجه بدن نياز كمتري به اين هورمون براي كنترل قند خون پيدا ميكند. تحقيقات بر حيوانات نشان ميدهد كه ادويه مريم گلي اثر انسولين را دو برابر ميكند.
زردچوبه و ميخك اين اثر را سه برابر كرده، ولي دارچين حتي اثر بيشتري از ادويههاي ذكر شده را بر انسولين خون دارا است.
بسياري از افراد مبتلا به ديابت گزارش دادهاند كه مصرف يك قاشق چايخوري دارچين روزانه تاثير بسيار مثبتي بر قند خونشان داشته است.
همچنين برخي تحقيقات نشان دهنده تاثير مثبت دارچين در كاهش فشار خون بوده است.
پايگاه اينترنتي رويترز گزارش داد كه در مطالعهاي درباره بيماران ديابتي كه به مدت 40 روز روزانه يك گرم دارچين به رژيم غذايي معمول خود افزودند: ميزان قند خون، كلسترول و چربيهاي خونشان تا 30درصد كاهش يافت و كاهش ميزان كلسترول، قند و چربي خون در بيماران ديابتي تاثير مفيدي در بهبود سلامتي دارد.
وقتي بدن حساسيت خود را نسبت به هورمون انسولين از دست ميدهد، ديابت نوع دوم بروز ميكند. انسولين قند را از خون به سلولهاي بدن منتقل ميكند تا به عنوان انرژي مورد استفاده قرار گيرد. بنابراين وقتي بدن به انسولين پاسخ ندهد مقدار قند يا گلوكز در خون بالا ميرود و منجر به خستگي و تاري ديد ميشود.
افزايش قند خون در دراز مدت ميتواند خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي، نارسايي كليوي و نابينايي را افزايش دهد.
افزودن مقدار كمي دارچين به چاي، آب پرتقال يا غلات مفيد است. با جوشاندن آب با يك تكه دارچين به راحتي ميتوان چاي دارچيني نيز تهيه كرد.
دارچين همچنين از بروز ديابت نوع دوم در افراد در معرض خطر جلوگيري ميكند. دارچين حاوي برخي مواد است كه مصرف زياد آن ميتواند سمي باشد، بنابراين در مصرف اين ماده غذايي بايد دقت كرد.
در اين مطالعه 60 بيمار مبتلا به ديابت نوع دوم روزانه 1، 3 يا 6 گرم دارچين يا معادل آرد گندم (به عنوان دارونما) مصرف كردند. آرد گندم و دارچين به شكل كپسول استفاده ميشد.
ميزان گلوكز، چربي و كلسترول تمام بيماراني كه دارچين مصرف كردند تا 30درصد كاهش يافت، اما هيچ گونه تغييري در كساني كه دارونما دريافت كردند، مشاهده نشد.
همچنين دارچين حاوي تركيباتي است كه عمل انسولين در انتقال گلوكز به سلولها را بهبود ميبخشد. دارچين تقريبا هيچ كالري ندارد، به همين خاطر ديابتيها بدون خطر چاق شدن ميتوانند با افزودن دارچين طعم مطبوعي به غذاي خود بخشند.
هر گرم دارچين كمتر از 3 كالري دارد كه بسيار اندك است.
تحقيقات قبلي نشان داده بود كه دارچين ظاهرا به سلولهاي چربي در تشخيص و واكنش به انسولين كمك ميكند. مطالعات آزمايشگاهي و حيواني نيز نشان داده بود كه دارچين سوخت و ساز گلوكز را حدود بيست برابر ميكند.
تحقيقات اخير نشان داده افزودن مقداري دارچين به دسرهاي شيرين ميتواند افزايش قند خون حاصله از صرف يك وعده غذاي حاوي شكر و را تعديل كند.
محققان دانشگاهي به اين نتيجه رسيدند كه با افزودن كمي بيش از يك قاشق چايخوري دارچين به يك كاسه پودينگ برنج ميزان قند خون حاصله پس از صرف غذاي مالمو در سوئد با انجام تحقيقات فراوان به طور چشمگيري كاهش مييابد، اين يافته صحت و شواهد و مطالعات قبلي پيرامون اين ادويه پرخاصيت را مورد تاييد قرار ميدهد، ولي به هر حال هنوز پزشكان در تجويز دارچين به عنوان يك درمان اصلي براي ديابت در شك و ترديد هستند و معتقدند براي اعلام نظر نهايي زمان بيشتري مورد نياز است.
در اين بيماري بدن نميتواند به طور مناسب هورمون تنظيم كننده قند يعني انسولين را مورد استفاده قرار دهد و به اين ترتيب سطح قند خون بالاتر از حد طبيعي ميشود. دكتر جونا هلبوويكز و تيم همراهش با انجام تحقيقات بر 14 داوطلب سالم از لحاظ بيماري ديابت قندخون آنها را قبل و بعد از خوردن يك كاسه پودينگ برنج اندازهگيري كردند، يك بار نيز قند خون آنها پس از خوردن پودينگ حاوي دارچين مورد آزمايش قرار گرفت، كليه تستها دو ساعت پس از خوردن غذا انجام شد، نتايج اين آزمايشها نشان داد وجود دارچين در دسر يا غذا سبب كم شدن سطح قند خون در اين افراد شده است، حال آنكه پس از صرف غذا يا دسر ساده (بدون دارچين) سطح قند خون نسبتا بالاتر بود.
هلبوويكز دليل اين امر را عملكرد دارچين در كمك به كاهش سرعت عبور غذا از معده به روده ميداند، اين تيم با استفاده از اسكن ماوراي صوت دريافتند داوطلبان با استفاده از غذاي دارچيندار تخليه معده آهستهتري دارند، اين تيم با تحقيق بر تعدادي از افراد مبتلا به ديابت نوع دوم از آنها خواستند به مدت 20روز در رژيم غذايي خود از دارچين استفاده كنند، پس از اين مدت مشاهده كردند سطح قند خون و كلسترول به سرعت كاهش يافت. البته تاكنون گزارشي از عملكرد دارچين در بهبود بيماران به ديابت نوع يك به دست نيامده است، به نظر ميرسد اين ادويه بر نوع يك هيچ تاثيري ندارد.
خطرات استفاده زياد دارچين
افرادي كه آلرژي دارند، نبايد از مصرف دارچين در غذاهاي خود پرهيز كنند، زيرا دارچين موجب تشديد آلرژي نميشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر