يك باستانشناس گفت: كاوش در تپهي باستاني «بالنجان» دزفول در مرحلهي نخست، جنبهي آموزشي همراه با بعد پژوهشي براي دانشجويان گروه باستانشناسي دانشگاه آزاد دزفول دارد.
كاميار عبدي در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اظهار داشت: در سال 1387 در بازديدي كه از اين محوطه داشتم، سفالهاي سطحي در محوطه ديده ميشد و به نظر متعلق به دوران ايلام ميانه و ايلام قديم ميآمد.
وي ادامه داد: آثار بهدست آمده روي اين تپه آنقدر پيشرفت نداشتند كه بتوان بهطور دقيق قدمت و دورهي محوطهي بالنجان را مشخص كرد. محوطهي تاريخي بالنجان بسيار گسترده است و فقط بخش كوچكي از آن كاوش شده است. ما موفق به كشف تعداد زيادي قبر شديم و به نظر ميرسد، در قبرستان محوطه قرار گرفتهايم.
او بيان كرد: در اين كاوش، دست كم توانستيم پنج مرحلهي استقراري را از اوايل ايلام نو (حدود يكهزار سال پيش از ميلاد) تا اواخر ايلام قديم (1600 قبل از ميلاد) يعني مربوط 3000 تا 3600 سال گذشته شناسايي كنيم. البته به نظر من بعيد است، بهدليل تسطيح محوطه براي تبديل كردن آن به زمينهاي كشاورزي و همچنين تخريب آن، از اين قدمت فراتر برويم.
عبدي گفت: از جمله آثار بهدست آمده در محوطهي باستاني بالنجان دزفول ميتوان به كشف حدود 10 قبر از افراد بالغ مرد و زن تا قبر كودكان اشاره كرد. همچنين در كنار اين قبرهاي ساده، مقبرههاي گروهي كه احتمال دارد، مقبرهي خانوادگي باشد، مشابه آنچه در شوش، ابوفندوا، چغازنبيل و هفتتپه وجود دارد، ديده شده است. قدمت مقبرهي گروهي بهدست آمده از قبرستان كشفشده بيشتر است.
وي ادامه داد: تعدادي گلنوشته نيز در طول حفاري تپهي باستاني بالنجان بهدست آمد. خط اين گلنوشتهها ميخي است، اما زبان آنها هنوز مشخص نشده است. كتيبهها براي بررسي و مطالعهي بيشتر به پژوهشگاه سازمان فرستاده شدهاند.
اين باستانشناس توضيح داد: كاوش تپهي بالنجان دزفول تا وقتي شرايط آبوهوايي مساعد باشد، ادامه داد. پيشبيني ميشود حفاري اين تپه تا 15 خرداد 89 ادامه يابد و پس از آن، در اوايل مهرماه با مساعدتر شدن هوا، فعاليت دوبارهي خود را در آن آغاز كنيم.
عبدي افزود: پس از تمام شدن كاوش، محافظت از تپه آغاز ميشود. دانشگاه آزاد دزفول نيز مشغول مذاكره با اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري خوزستان براي نظارت و محافظت دائم از اين منطقه و جلوگيري از حفاري غيرمجاز است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر