همايش بينالمللي ادبيات کردي با حضور کارشناسان اين حوزه از کشورهاي مختلف (چهارشنبه، 15 ارديبهشتماه) در سنندج آغاز به کار کرد.
رییس دانشگاه کردستان گفت: از زمان آعلام فراخوان تا مرحله داوري، 260 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شد که از اين تعداد، 85 مقاله به مرحله نهايي راه يافتهاند و از اين تعداد نيز 42 مقاله در اين دو روز ارائه ميشوند.
اميني گفت: از 42 مقالهاي که ارائه ميشوند، 15 مقاله مربوط به داخل کشور، 17 مورد مربوط به کشور عراق و 10 مقاله ديگر از کشورهاي ترکيه، بلغارستان، استراليا و فرانسه هستند.
رييس دانشگاه کردستان درباره اهداف برگزاري همايش گفت: شناخت زواياي ادب کردي، شناخت عوامل مؤثر بر سبکها و ژانرهاي ادب کردي، بررسي ادوار تاريخي و بررسي ميزان تأثير متقابل ادب و فرهنگ کردي با ملتهاي همجوار از اهداف اين همايش است.
در ادامه اين مراسم، دبير علمي همايش بر لزوم توجه به مشکلات توسعه زبان و ادبيات کردي تأکيد و اظهار كرد: بخشي از هويت هر جامعهاي زبان آن است و بايد در راستاي حفاظت از آن گامهاي اساسي برداشت.
نجمالدين جباري با اشاره به حمايت مسؤولان استان کردستان از برگزاري اين همايش، عنوان کرد: انشاءالله برگزاري اين همايش زمينهاي براي برگزاري همايشهاي بعدي باشد.
او اضافه کرد: با وجود اينکه برگزاري همايشهاي بينالمللي بسيار مشکل است؛ اما خوشبختانه با تلاش مسؤولان و رييس دانشگاه کردستان اين امر مهيا شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر