بسیاری از کاربرانی که در اینترنت به گشت و گذار مشغول میشوند، ناخواسته و ندانسته یک سری ردپاهای دیجیتالی از خود بر جای میگذارند که از آنها می توان برای شناسایی افراد و نیز تشخیص علایق و نحوه وبگردی آنها استفاده نمود.
کارشناسان موسسه Electronic Frontier Foundation (موسوم به EFF) این اطلاعات را از طریق راه اندازی سایتی به نام panopticlick به دست آورده اند.
بر اساس این گزارش سایت panopticlick تنظیمات مرورگر کاربران را با پایگاه داده ای که حاوی اطلاعات بیش از یک میلیون کاربر است، مقایسه مینماید.
در این پروژه تحقیقاتی، کارشناسان EFF دریافتند که تنظیمات 84 درصد بازدیدکنندگان، منحصر به فرد بوده و فقط به خودشان اختصاص دارد.
EFF با تاکید بر اینکه اطلاعات افرادی که به این سایت مراجعه کنند مخفی نگه داشته میشود، گفته است که با این حال هیچ چیزی نمیتواند سازمانها و در واقع سایتهای اینترنتی در سراسر جهان را از ساخت پایگاه داده ای حاوی مشخصات دیجیتالی افرادی که به وب سایت های آنها مراجعه میکنند، باز دارد.
Peter Eckersley کارشناس ارشد EFF میگوید: حقیقت این است که در حال حاضر شرکتهای مختلف اقدام به فروش محصولاتی میکنند که ادعا میشود در آنها از اطلاعات و آثار دیجیتالی به جا مانده از وبگردی کاربر استفاده میگردد. هدف از ارائه این محصولات آن است که صاحبان سایتها، بازدیدکنندگان خود را شناسایی کرده و فعالیتهای آنلاین آنها را تشخیص دهند.
Panopticlick راهکارهایی به کاربران پیشنهاد میدهد که با استفاده از آن میتوانند مانع از نمایش اطلاعات شخصی و قابل ردگیری خود در اینترنت شوند (ایـنـجـا).
برای تست مرورگر خود و دریافت اطلاعات کامل میتوانید به اینجا بروید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر