مسؤول كميتهي ملي طبيعتگردي كشور گفت: «زاغ بور» كه پرندهي اندميك (بومي انحصاري) ايران است، در فهرست ميراث طبيعي كشور و روز ملي پرندهنگري در تقويم كشور با كمك سازمانهاي حفاظت از محيط زيست و ميراث فرهنگي و گردشگري تا پايان سال ثبت ميشوند.
علي فياضي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به روز جهاني پرندگان مهاجر در دوم مي 2010 ميلادي، يادآور شد: ايران 517 نوع پرندهي بومي دارد كه اين يكي از ظرفيتهاي مناسب در حوزهي طبيعتگردي و گردشگري بهشمار ميآيند؛ اما متأسفانه بيشتر مردم بهدليل فرهنگسازي نامناسب، پرندگان را بهعنوان يكي از اجزاي اطراف خود نميشناسند و برخي از اين گونهها نيز بر اثر توسعهي شهرنشيني با آسيب مواجه شدهاند. بنابراين با برپايي جشنواره و همايش تخصصي پرندهنگري، نخستين گام را براي فرهنگسازي و معرفي پرندگان برداشتهايم تا از اين پس، وقتي خانوادهها به دامان طبيعت ميروند، با وسواس ديگري به پرندگان نگاه كنند.
وي ادامه داد: در تهران، حدود 160 نوع پرنده وجود دارد. در جشنوارهي پرندهنگري و كارگاههاي آموزشي كه 15 ارديبهشتماه در كاخ ـ موزهي سعدآباد برگزار ميشود، ضمن اجراي برنامههاي متنوع و ابتكاري در زمينهي پرندگان، دوربينهايي در محل تعبيه ميشوند تا شركتكنندگان، گونههاي موجود در اطراف خود را ببينند.
فياضي با بيان اينكه امسال شاخههاي متعدد طبيعتگردي در قالب جشنوارههاي مفرح، آموزشي و همايشهاي تخصصي معرفي ميشوند، اظهار كرد: با توجه به اينكه امسال در جهان، سال گردشگري و تنوع زيستي نامگذاري شده، اين معرفيها فقط به داخل كشور محدود نميشود و برنامههاي وسيعتري براي معرفي ظرفيتهاي طبيعي ايران در ديگر كشورها در دستور كار است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر