خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گروه ميراث فرهنگي ـ در پي اقدامي از سوي شهرداري محمودآباد آذربايجان غربي، تپهاي باستاني متعلق به هزاره اول پيش از ميلاد يک روزه ويران شد. به گفته باستانشناسان اين تپه باستاني در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيده است اما کارشناسان استان معتقدند که اين تپه ثبت نشده بود
به گزارش CHN و بر اساس گفته باستانشناسان و دوستداران ميراث فرهنگي آذربايجان غربي، به تصور مردم و مسئولين شهري تپه محمودآباد سالهاي گذشته در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده و از هرگونه ساخت و ساز و خاکبرداري از آن خودداري ميکردند؛ اما در يكم ارديبهشت ماه سالجاري بهطور غيره منتظره در يک روز باراني شهردار شهر محمودآباد اقدام به خاکبرداري اين تپه کرد.
به گفته يک کارشناس ميراث فرهنگي، اين اقدام شهرداري مورد اعتراض مردم و دوستداران ميراث فرهنگي قرار گرفت كه بلافاصله به مسئولين ميراث فرهنگي استان اطلاع داده شد. جهت صحت و سقم موضوع تيمي کارشناسي استان از محل بازديد کردند. تيم اعزامي در پاسخ به اعتراضات اعلام داشتند که آدرس اشتباهي نوشته شده و شماره ثبت براي تپه ديگري است. در ادامه نيز پس از 3 روز از استان اعلام کردند که اين تپه اصلا باستاني نيست.
تپه باستاني محمودآباد (جنوب شرقي استان آذربايجان غربي) در مرکز شهر و در20 متري شمال شرقي خيابان حضرت امام قرار داشت.
مسئولان استان آذربايجان غربي درحالي غير باستاني بودن تپه محمودآباد را اعلام کردند که به گفته کارشناسان اگر اين تپه باستاني نبوده چرا تاکنون به صورت تلي از خاک در مرکز شهر دپو شده بود و شهردار قبلي براي تعريض خيابان كناري آن نتوانسته بود آن را از ميان بردارد و 20 متر را به عنوان عرصه تپه قلمداد کرده بودند؟
همچنين کارشناسان و دوستداران ميراث فرهنگي ميگويند که توجيه شهرداري براي احداث ميدان ترهبار در مركز شهر چقدر درست است كه بخواهد براي آن يك تپه باستاني را ويران كند. در حالي كه شهرداري بيش از يك هكتار زمين در مكانهاي مناسب شهر دارد.
از سوي ديگر بيشتر مردم شهر از وجود يك گورستان باستاني روي اين تپه خبر داشته و خيليها آن را ديده بودند. بقاياي اين گورها از خيابان 16 متري كه در سمت جنوب شرقي اين تپه قرار داشت به خوبي ديده ميشد.
براساس گفتههاي سالخوردگان شهر محمودآباد بر سطح اين تپه باستاني گورستان قديمي وجود داشته است. اين گفته در برشي که هنگام خاكبرداري در دامنه جنوب شرقي تپه ايجاد شده ثابت شده است. در اين برش لايهاي از خاكآواري كه به بناهاي باستاني ويران شده تعلق داشت به وضوح ديده ميشود و در بخش بالايي تپه چندين گور به همراه استخوان اجساد به دست آمد.
همچنين به گفته گروهي از کارشناسان باستانشناسي كه براي يك كار پژوهشي مقايسهاي، از اين تپه بازديد كرده بودند و با توجه به نمونه سفالهاي جمعآوري شده اظهار داشتند که اين تپه آثاري از هزاره اول (دوران ماناييها) تا دوران اسلامي را در بردارد. در اين ميان به نظر ميرسد استقرارهاي هزاره اول و دورة اسلامي اين محوطه اطلاعات مهمي را در اختيار محققان و باستانشناسان قرار دهد.
به گفته يک باستانشناس با توجه به بررسيهاي محدود سال 1382 که در اطراف شهر محمودآباد به انجام رسيده اين تپه از نقطه نظر توالي لايههاي دورانهاي مختلف حائز اهميت مطالعاتي فراوان است. کاوش نجاتبخشي و لايهنگارانه اين تپه ميتوانست به عنوان شاخصي براي گاهنگاري مجموعه سفالي حوزه جغرافيايي دشت محمودآباد که از بررسيهاي باستانشناختي به دست ميآيد در نظر گرفته شود.
اين تپه به نوعي شناسنامهاي تاريخي براي استقرار انسان در طول دورانهاي گذشته در محدوده کنوني شهر محمودآباد بود و از اين نظر ميتوانست اين شهر را در کانون توجه باستانشناسان قرار دهد.
منبع :خبرگزاری میراث فرهنگیو اینطوری میشه که احتمالا چند وقت دیگه شب بخوابیم صبح که پا میشیم تخت جمشید نیست ، 33 پل نیست و خیلی جاهای دیگه .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر