تهدیدات موسوم به ضدویروسهای قلابی به یک معضل رو به رشد در اینترنت تبدیل شده است. بر اساس آماری که گوگل به دست داده، حدود 15 درصد بدافزارهای شناسایی شده را همین ضدویروسهای زیانبار تشکیل میدهد.
این ضدویروسها که مدعی هستند میتوانند نرم افزارهای مخرب را شناسایی و حذف کنند، خود نوعی بدافزار بوده و باید از رایانه کاربران پاک گردد.
شیوه کار آنها بدین صورت است که در ظاهر رایانه کاربر را اسکن میکنند و دست آخر هم چند ویروس و تروجان کشف مینمایند ولی همه اینها برای فریفتن و سرکیسه کردن قربانی است.
در گزارش انجمن یوزنیک (USENIX) آمده است که ضدویروسهای جعلی، 60 درصد بدافزارهای شناخته شده در سایتهای اینترنتی را به خود اختصاص داده است. همچنین این نرم افزارهای امنیتی جعلی 50 درصد کل ویروسهای سوار بر تبلیغات اینترنتی را شامل میشود که چنین آماری نسبت به سال گذشته، 500 درصد رشد نشان میدهد.
به گزارش اینفورمیشن ویک (InformationWeek) کاربران اغلب از طریق وب سایتهای قلابی یا تبلیغات آنلاین، گرفتار این ضدویروسها میشوند. به همین دلیل گوگل موضوع را جدیتر گرفته است.
در ادامه این گزارش آمده است: گوگل فراتر از تدابیری که برای تامین امنیت و اعتماد کاربران به خرج میدهد، قصد دارد با زیر ذره بین قرار دادن این تهدید فزاینده، مانع از آن شود که بزهکاران سایبر از تبلیغات اینترنتی به عنوان عاملی برای انتشار گسترده ویروسها و نرم افزارهای خطرناک استفاده کرده و در نتیجه کاربران نیز تبلیغات مجاز و قانونی را از ترس آلوده شدن به بدافزارها، رها کرده و به آنها بی اعتنا باشند.
گفتنی است بخش عمده درآمدهای گوگل از راه تبلیغات اینترنتی به دست میآید.
نیلز پرووس (Niels Provos) کارشناس امنیتی گوگل در این خصوص میگوید: خطر ضدویروسهای قلابی در حال افزایش است؛ چه به طور مطلق و چه در ارتباط با دیگر بدافزارهای اینترنتی.
در وبلاگ امنیتی گوگل، به راهکارهای غول نرمافزاری برای مقابله با این تهدیدات رو به رشد اشاره شده است.
منبع: InformationWeek
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر