برنامههاي روز بزرگداشت سعدي در روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه (اول و دوم ارديبهشتماه) در شيراز و تهران برگزار ميشود.
خبرگزاري ميراث فرهنگي- گروه فرهنگ و هنر- برنامه هاي روز بزرگداشت سعدي،اول و دوم ارديبهشت در تهران و شيراز با حضور سعدي پژوهان برگزار مي شود.
در اين مراسم، اصغر دادبه درباره «جايگاه غزلسعدي در آرمانشهر او»، عبدالعلي دستغيب درباره «ساختار غزلهاي سعدي»، يوسف نيّريبا موضوع «موج سخن در غزل سعدي»، رضا شعباني درباره «طنز در غزل سعدي»، ضياء موحددرباره «موسيقي در غزل سعدي»، صفر عبدالله با عنوان «تحليل زيباييشناختي دو غزلسعدي»، مهدي محبّتي درباره «زيرساختهاي ديني و كلامي غزليات و نقش آن در تكوين فرمغزل سعدي»، فرح نيازكار با موضوع «نظربازي سعدي، دغدغه گناه!» و علي محمدي دربارهبدعت التزام در غزل سعدي سخنراني ميكنند.
همچنين از خاندان فرهنگي مصطفوي براي چاپ كلياتديوان سعدي به خط شادروان ميرزا محمود اديب مصطفوي به تصحيح فصيحالملك شوريدهشيرازي در سال 1388 تجليل و سيزدهمين دفتر سعديشناسي ويژه بوستان و دو كارت غزلنيز همزمان با يادروز سعدي منتشر ميشود.
به گفتهكوروش كمالي سروستاني - مدير مركزسعديشناسي -، سايت علمي مركز سعديشناسي به نشاني www.sadishensi.com كليهيبرنامههاي اين روز را براي اطلاع علاقهمندان پوشش ميدهد و آرشيو سخنرانيهاي 13سال گذشته همراه با كتابشناسي و مقالهشناسي و فرهنگ سعديپژوهي و تصويرهاي مرتبطبا مراسمهاي مختلف درباره سعدي در اين آدرس قابل دسترسي است.
مراسم بزرگداشت سعدي در شيراز با همكاري بنيادفارسشناسي، مركز اسناد و كتابخانهي ملي و ادارهي كل فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزارميشود.
همچنين در روز پنجشنبه (دوم ارديبهشت( همايش سعدي در غزل با همكاري معاونت فرهنگي شهر كتابدرتهرانبرگزار ميشود.
در اين مراسم، رضا داوري اردكاني با عنوان «هر كسبه تماشايي»، نصرالله پورجوادي با عنوان «گله از فراق»، غلامحسين ابراهيمي دينانيبا عنوان «حكمت در غزل سعدي»، سعيد حميديان با عنوان «سلسله موي دوست»، مريم حسينيبا عنوان «فلسفه خرّمي و خوشدلي در غزل سعدي»، محمود فتوحي با عنوان «جادوي نحو درغزل سعدي»، اميرعلي نجوميان با عنوان «واسازي عشق در غزليات سعدي» و سعيد سعيدپوربا عنوان «غزل سعدي در برگردان انگليسي» سخنراني خواهند كرد.
در اين نشست همچنين نظر محمدرضا شجريان درباره «غزل سعدي و موسيقي» ارائه خواهد شد.
بنا بر اعلام، شركت در مراسم دوم ارديبهشتماه، بهدليل محدوديت فضا، تنها با كارتهاي ورودي كه قبلاً تهيه شده است، امكانپذير است.
از سويي،كوروش كمالي - مدير مركزسعديشناسي -با اشاره به نامگذاري سال 89 از دههي سعديشناسي به عنوان غزل سعدي گفت: سعدي يگانهاي است كه سحر كلامش به غايت اعجازدست مييازد و از آنروست كه ذكر جميلش در افواه عوام افتاده و صيت سخنش در بسيطزمين رفته. شيخ بزرگوار، گلستان را براي نزهت ناظران و فسحت حاضران در حسن معاشرت وآداب محاورت، در لباسي كه متكلمان را به كار آيد و مترّسلان را بلاغت بيافزايد،تصنيف كرد و بوستان را بر مبناي حكمت بنياد نهاد.
او افزود: با اين همه تار و پود شيخ را از عشقسرشتهاند، عشق براي او «آغاز هست و انجام نيست»؛ از اينرو غزلهاي خويش راعاشقانه سروده است. دغدغه عشق براي سعدي، دغدغهاي جاودان است و به همين دليل استكه در گلستان باب «عشق و جواني» را گشوده و در بوستان به «عشق و شور و زيبايي» پرداخته و در غزلهايش عشق را جاودانه كرده است.
شعر و نثر فارسي كه در خراسان بزرگ زاده شده بود،در دو پويه عارفانه و عاشقانه و ساده و مصنوع در شهر شيراز و در آثار سعدي و حافظبه كمال رسيد و غزل عاشقانه با سعدي به اوجي رسيد كه تا امروز معيار سنجش غزل است.
كمالي سروستاني در ادامه عنوان كرد: با توجه بهضرورت پرداختن تخصصي به آثار و زندگي سعدي بزرگوار، مركز سعديشناسي سالهاي 95ـ1385 را به عنوان دهه سعديشناسي نامگذاري كرد. در اين دهه، هر سال به موضوعيخاص پرداخته خواهد شد و مقالات ارائهشده به مراسم يادروز سعدي به گونه موضوعي وتخصصي خواهد بود. در همين راستا سال 85 به «دورانشناسي سعدي»، سال 86 به «زندگي وانديشه سعدي»، سال 87 به «گلستان» و سال 88 به «بوستان» پرداخته شد كه مجموعهمقالات اين چهار سال در دفترهاي دهم تا سيزدهم سعديشناسي چاپ و منتشر شده است. باتوجه به همين نامگذاري، سال 1389 به عنوان سال «غزل» ناميده شده است و در روزهاياول و دوم ارديبهشتماه در شيراز و تهران، سعديپژوهان، زيباييهاي غزليات عاشقانهو عارفانه سعدي را مورد بررسي قرار خواهند داد.
منبع : خبرگزاری میراث فرهنگی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر